Veel gestelde vragen

Hieronder hebben wij een aantal van onze veel gestelde vragen opgesteld. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Hieronder hebben wij een aantal van onze veel gestelde vragen opgesteld. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bezorging

Ja, dat kan! Als je een container bestelt, kun je bij het afrekenen een dag en dagdeel (ochtend/middag) aangeven. 

Mogen wij de container weer ophalen? Ga naar ophalen/verlengen en vul het formulier in.

Wij adviseren om bij het plaatsen van de container aanwezig te zijn. Als je aanwezig bent, kan je de gewenste locatie doorgeven aan de chauffeur. Hierdoor kunnen wij de gewenste locatie van de container zo goed als mogelijk garanderen. Als je niet aanwezig kan zijn, dan adviseren wij om telefonisch bereikbaar te zijn voor eventuele vragen van onze chauffeur. 

Aanwezig zijn bij het ophalen van de container is volgens ons niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de container bereikbaar is voor onze chauffeur. De chauffeur kan dan zonder jouw aanwezigheid de container ophalen. In het geval dat de container niet bereikbaar is voor ophalen, dan zullen wij een toeslag doorberekenen van € 121,- excl. btw (€ 146,61 incl. btw). 

Ja, dat kan! Hiervoor geldt wel een toeslag: 

 • Voor het achterstevoren plaatsen van een containerbak geldt een toeslag van € 12,10 excl. btw (incl. € 14,64 btw). 
 • Voor het achterstevoren wisselen van een containerbak geldt een toeslag van € 18,15 excl. btw (incl. € 21,96 btw). 
 • Voor het achterstevoren afvoeren van een containerbak geldt een toeslag van € 12,10 excl. btw (incl. € 14,64 btw). 

Indien je de container achterstevoren wilt laten plaatsen, wisselen of afvoeren, geef dit dan aan in het bestelproces. 

Voor het plaatsen van de afvalcontainer is de benodigde hoeveelheid ruimte afhankelijk van de afmetingen van de afvalcontainer. De aanrijdroute voor het plaatsen van de container dient altijd 3,5 meter breed en 4,5 meter hoog te zijn. Onze chauffeur bepaalt of er voldoende ruimte beschikbaar is voor het plaatsen en ophalen van de container. Twijfel je of de ruimte voor de container ruim genoeg is? Neem dan contact met ons op: 0348 56 00 26 .

Ja, wij leveren ook containers op zaterdag.  
DK containers is op zaterdag geopend van 7:30 uur tot 13:00 uur. 
Wel geldt op zaterdag een extra toeslag: 

 • Voor het plaatsen van een containerbak op zaterdag geldt een toeslag van € 12,10 excl. btw (incl. € 14,64 btw). 
 • Voor het wisselen van een containerbak op zaterdag geldt een toeslag van € 18,15 excl. btw (incl. € 21,96 btw). 
 • Voor het afvoeren van een containerbak op zaterdag geldt een toeslag van € 12,10 excl. btw (incl. € 14,64 btw). 

Voor het leveren van een container op zaterdag geldt dat de bestelling van de container uiterlijk de vrijdag ervoor om 13:00 uur geplaatst moet zijn. 

Algemene vragen

In ieder geval is het niet toegestaan om (klein) chemisch afval, wit/bruingoed (koelkasten, wasmachines etc.), asbest of andersoortig afval dan waarvoor de container besteld is in de container te gooien. Bij afvalsoorten op de website staat bij ieder afvalsoort beschreven wat er wel en niet is toegestaan. Bij vragen of onduidelijkheden bel naar 0348 56 00 26

Bij het bestellen van een afvalcontainer is inbegrepen 6 weken huur, het leveren en ophalen van de container, milieuvriendelijke verwerking van het afval en 21% btw. 
Bij het bestellen van een afvalcontainer is niet inbegrepen eventuele toeslagen. 

Na 6 weken zullen wij per volledige week (inclusief zaterdag, zondag en feestdagen) een bedrag van € 8,47 excl. btw (€ 10,25 incl. btw) per week doorberekenen voor portaalcontainers. Voor haakarmcontainers zullen wij per week een bedrag van € 30,25 excl. btw (€ 36,60  incl. btw) doorbelasten. 

Voor het plaatsen, wisselen of afvoeren van een container op zaterdag geldt een toeslag: 

 • Voor het plaatsen van een containerbak op zaterdag geldt een toeslag van € 12,10 excl. btw (incl. € 14,64 btw). 
 • Voor het wisselen van een containerbak op zaterdag geldt een toeslag van € 18,15 excl. btw (incl. € 21,96 btw). 
 • Voor het afvoeren van een containerbak op zaterdag geldt een toeslag van € 12,10 excl. btw (incl. € 14,64 btw). 

 In de gevallen dat de chauffeur op locatie komt en onverrichterzake weer weggaat, wordt er een toeslag van € 121,- excl. btw (€ 146,61 incl. btw) doorbelast. 

Extra toeslag:
 • 1 persoons matras per stuk € 30,25 excl. btw (€ 36,60 incl. btw).
 • 2 persoons matras per stuk € 48,40 excl. btw (€ 58,56 incl. btw).
 • 1 persoons topper per stuk € 18,15 excl. btw (€ 21,96 incl. btw).
 • 2 persoons topper per stuk € 30,25 excl. btw (€ 36,60 incl. btw).
 • Kindermatras per stuk € 18,15 excl. btw (€ 21,96 incl. btw).
 • Twijfelaar per stuk € 30,25 excl. btw (€ 36,60 incl. btw).
 • Autoband per stuk € 6,17 excl. btw (€ 7,47 incl. btw).
 • Vrachtautoband per stuk € 43,20 excl. btw (€ 52,27 incl. btw).
 • Tractorband per stuk € 55,54 excl. btw (€ 67,20 incl. btw).
 • Heftruckband (vol rubber) per stuk € 55,54 excl. btw (€ 67,20 incl. btw).
 • Heftruckband (luchtband) per stuk € 18,51 excl. btw (€ 22,40 incl. btw).
 • Brandblussers 0 t/m 4 kg per stuk € 6,66 excl. btw (€ 8,06 incl. btw).
 • Brandblussers 5 t/m 9 kg per stuk € 12,10 excl. btw (€ 14,64 incl. btw). 

Je kunt de bestelling contant voldoen, maar dit is alleen mogelijk als je de container per e-mail aan ons doorgeeft. Bij contante betaling geldt een toeslag van € 50,- excl. btw (€ 60,50 incl. btw) per bestelling. Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@dkcontainers.nl. 

Vanaf de leverdatum mag je container maximaal 6 weken huurvrij staan. Na 6 weken zullen wij per volledige week (inclusief zaterdag, zondag en feestdagen) een bedrag van € 8,47 excl. btw (€ 10,25 incl. btw) per week doorberekenen voor portaalcontainers. Voor haakarmcontainers zullen wij per week een bedrag van € 30,25 excl. btw (€ 36,60 incl. btw) doorbelasten.

Bouw- en sloopafval is verschillende soorten afval door elkaar heen. Onder het kopje afvalsoorten bij de afvalstroom bouw- en sloopafval staat vermeld welke materialen wel en niet toegestaan zijn. Als je vragen hebt, kan je bellen naar 0348 56 00 26. 

De volgende afvalsoorten vallen onder dakafval: teerhoudend dakafval, biteminieus dakafval, composieten van teerhoudend– of bitamineus dakafval, dakgrind, dakafval verkleefd met teer of bitumen. Onder het kopje afvalsoorten bij de afvalstroom dakafval staat vermeld wat er wel en niet is toegestaan. 

Op eigen terrein heb je geen vergunning nodig. Mocht je de container op de openbare weg willen, dan raden wij je aan om te informeren bij de gemeente waar je de container wil hebben. Je kan hierdoor eventuele boetes en naheffingen (precario) voorkomen. Jij als opdrachtgever van de afvalcontainer bent te allen tijde verantwoordelijk.

Ja, wij hebben ook rolcontainers! Wij hebben verschillende maten rolcontainers: van 140L tot 1700L. Je kunt een rolcontainer nemen voor de volgende afvalsoorten: papier en karton, bedrijfsafval, kunststoffen, plastic, glas en zakken huisvuil.

Wilt u graag een rolontainer? Of wilt u nog meer informatie?
Bel dan 0348 56 00 26 of mail naar info@dkcontainers.nl.

Dit mag niet. Wij raden je aan om de container bij het afvalbrengstation van de gemeente te brengen en/of af te laten halen door de gemeente als wit/bruingroed. Bij aanschaf van een vervangend wit/bruingoed dient de leverancier het oude wit/bruingoed in te nemen. 

Als de verfblikken zijn leeg geschraapt dan mogen ze in de afvalcontainer. Verfblikken die niet zijn leeg geschraapt mogen niet in de container. In dat geval vallen ze onder chemisch afval. 

Je mag alleen afval in de container gooien wat toegestaan is bij het betreffende afvalsoort. Hout mag in een houtcontainer, puin in een puincontainer en groenafval in een groenafval container. Zie ook het kopje afvalsoorten op de website.  

Wilt u meer in de container gooien dat toegestaan, neem dan contact op met de planning voor advies. De kosten voor container zullen wijzigen als de afvalstroom wordt aangepast. 

Als je weet wie de container heeft volgegooid, dan kun je deze personen aanspreken en/of aansprakelijk stellen. Wij zullen de kosten wel aan jou doorberekenen. Om te voorkomen dat je container door een ander wordt volgegooid, adviseren wij je een afsluitbare container te bestellen.

Je bent dit verplicht direct bij ons te melden. Wij zullen de container ophalen. De schade zullen wij op uw kosten herstellen. Het nog achtergebleven (verbrande) restafval wordt tegen de dan geldende tarieven verrekend.

Jij bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de container. In het geval van schade aan de container zoals brand, bekladden van de container of lakschades komen voor de rekening van opdrachtgever. Ook het op last van gemeente, (milieu)politie of brandweer afvoeren van de komen voor rekening van opdrachtgever. Schade aan de omgeving (zoals bestrating, beplanting, lantaarnpalen etc.) en de beschermende voorzieningen die je als opdrachtgever mogelijk hebt aangebracht zijn voor rekening van jou als opdrachtgever. 

Je mag de container tot maximaal 30 cm boven de rand beladen. Als je gladde materialen hebt die je in de container wilt stoppen, dan mag je de container tot maximaal de containerrand vullen. In de gevallen dat de container onveilig en/of onacceptabel boven de rand geladen is, dan zal onze chauffeur beslissen dat de container niet meegenomen wordt. In zo’n geval zullen wij transportkosten van €121,- excl. btw (€ 146,61 incl. btw). Als de container overbeladen is, dan hanteren wij een toeslag.

De benaming van de containerbakken is afgeleid uit het totale volume van een containerbak en hetgeen er gebruikelijk in bouwtermen wordt gehanteerd.Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de inhoud van de container en het volume van de gehele bak. Het volume van de container geeft de totale grootte aan, maar houd er rekening mee dat dit het volume is inclusief de container zelf. Om de inhoud te bepalen, dient het volume van de container te worden verminderd, vermeerderd met hetgeen je bruto buiten de container mag laden.

De prijzen zijn afgestemd op basis van de hoeveelheid afval die je kwijt kunt in je container.

De prijzen worden gecalculeerd op basis van gemiddelde inhoud (volume-gewicht), transportmogelijkheden, vaste kosten en verwerkingskosten.

 

Al onze prijzen en informatie zijn onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
Ingeval van twijfel omtrent de juistheid van de vermelde prijs dien je dienaangaande nader onderzoek te verrichten (artikel 3:11 BW).

AntWoord niet gevonden?

Het antwoord niet gevonden waar je naar opzoek was? Neem dan contact met ons op. 

Container laten ophalen?